top of page
Keresés
  • Szerző képeHormay Nóra

KÁOSZBÓL AZ ÚJJÁSZÜLETÉSBE

ÚTBAN EGY ÚJ SZERETET ALAPÚ VILÁG FELÉ

Pont most néztem, hogy lassan egy éve nem írtam blogot. Nem azért hallgattam, mert nem volt miről írnom, hanem azért, mert befelé figyeltem, a saját világommal foglalkoztam, közben támogatva a hozzám közel állókat. Figyeltem a saját reakcióimat az eseményekre. Igaz, híreket 15 éve nem nézek vagy hallgatok, mert semmi emelő nincs bennük, akkor meg minek, de eljutnak mások által hozzám hírek és elszomorító, hogy ez a félelemkeltés milyen mértékben tudta a már amúgy is széthúzó emberiséget mégjobban eltávolítani egymástól. A félelem elhomályosította az embereknek azt a képességét, hogy tisztán lássák a helyzetet. Pedig elég lenne csak kicsit a valós statisztikákat megnézni és máris más színben láthatnák a helyzetet. Szerencsére azt is látom, hogy egyre többen ébrednek az igazságra.


Az emberiség nehéz napokat él, rengeteg félelem, düh, harag, elfojtás jön felszínre, hiszen az aktuális helyzet bizonytalanságot szült és megfosztotta az embereket a szabadságjogaitól, attól, hogy szabadon éljenek, szabadon lélegezzék a friss levegőt, szabadon élvezzék az életet. Egyre nagyobb szakadék alakul ki embercsoportok között, sokszor családon, baráti körökön belül is: vannak, akik a média által terjesztett hírek hatására félelemben élnek, elzárkóznak, vannak, akik ezt az egészet egy óriási átverésnek tartják és látják mögötte a nagyhatalmak érdekeit. Aztán a vakcina tovább rontotta a helyzetet, mert vannak, akik elutasítják a vakcinát, vannak, akik kiskönyv pártiak és vannak, akik a vakcinában látják a megoldást. Még ezzel sem lenne, olyan nagy gond, ha az emberek el tudnák fogadni a másik döntését, hitrendszerét, de jelenleg nem ezt látom.


Igazából mindegy is, hogy melyik csoporthoz tartozunk, mert a lényeg, hogy ez a mostani helyzet az emberiség kollektív korábbi cselekedeteinek, hanyagságának az eredménye. Évszázadok óta kizsákmányoló, önző életet él az emberiség, figyelmen kívül hagyva azt, hogy a bolygóra, ami otthont és táplálékot ad nekik, ez milyen hatással van. El kell jutni a felelősségvállalás állapotába, amikor igenis vállaljuk, hogy mi kollektív nem törődtünk eléggé Földanyával, hajszoltuk bele magunkat egy olyan fogyasztói társadalmi formába, ami komolyan veszélyezteti a bolygó jövőjét. De van kiút! Lehet változni és változtatni és most ennek van itt az ideje. Hogy ezt milyen könnyen lépjük meg, az is rajtunk múlik. A történelem során sokszor tapasztaljuk, hogy amikor valami nem jó, annak előbb össze kell omlania ahhoz, hogy valami új, JOBB SZÜLETHESSEN. Valójában most is ez történik. A nehézségek fel akarnak ébreszteni minket arra, hogy változtatni kell, mert valamit nem jól csináltunk. Emberek vagyunk, hibázunk, de helyre kell tennünk és ezt csak EGYÜTT, ÖSSZEFOGÁSSAL tudjuk elérni. Kaptunk sok finomabb figyelmeztetést, de most már nincs finomkodás, már nem választhatjuk a tétlenséget.


Mi az első lépés? Először is kilépni a félelem rabságából. Szeretet állapotába kell kerülni, mert ott nincs félelem. Meg kell látni, hogy ez a sok nehezítő körülmény miben hozott jót. Az emberek elkezdtek egészségesebben táplálkozni, többet tornázni. Sokaknál lett idő a kreativitásra, alkotásra. Családok, akik otthonra kényszerültek rendezték konfliktusaikat vagy éppen elengedték egymást, ahol már ez volt szükségszerű. A gyerekek több időt tölthettek a szüleikkel. A nehézségekben megmutatkoztak az igaz barátságok. Nem lázadni kell, hanem először elfogadásba kell kerülnünk, hogy ezt a helyzetet mi magunk teremtettük meg, majd felelősséget kell vállalnunk ezért. Háborúval sosem lehetett békét teremteni. Ez most sincs másképp. Az elfogadást követően meg kell találni magunkban a belső békét. Amíg forrongunk, lázadunk, szitkozódunk energetikailag nem csinálunk mást, mint tápláljuk azokat, akik a nehézségeket teremtik most az életünkben. Amíg bennünk nincs béke, elfogadás, addig nem tud változás elindulni. Igen, ébredni kell, igen meg kell látni, hogy egy erősen manipulált világban élünk, meg kell látnunk, hogy mi a valóság és mi nem, nem hagyhatjuk, hogy a félelem elhomályosítsa a tiszta látásunkat, ítélőképességünket. Értékelnünk kell mindazt, ami van és ami jó az életünkben, ha más nem a természet csodálatos szépségét, ami körbevesz minket. Fontos, hogy bennünk, közösen szülessen meg egy olyan jövőkép, amit szeretnénk. Növekedni mindig az növekszik, aminek a figyelmet adjuk, vagyis a figyelmünket le kell venni arról, hogy mi a rossz, hogy ne azt tápláljuk tovább és át kell helyezni arra, hogy mi tudja a földi életet élhetőbbé, boldogabbá és szabadabbá tenni. Ha ti is szeretnétek egy szeretet alapú világot teremteni egy manipulált, félelem alapú világ helyett, akkor a figyelmeteket tereljétek az új jövőkép felé, még akkor is, ha a jelenlegi helyzet kilátástalannak tűnik. Mi teremtjük a valóságunkat, teremtsünk hát jót, szeretettel telit! Az égi világ minden segítséget megad nekünk, hogy az előttünk álló nehézségeket megoldjuk, de ahhoz ki kell lépnünk a félelemből és be kell lépnünk a szeretet világába.


Mit tehetsz még azért, hogy a változás elinduljon? Először is felejtsd el a médiát, mert jelenleg az a félelemkeltés, befolyásolás legnagyobb eszköze. Menj ki az erdőbe, kapcsolódj a természethez, a belső hangodhoz! Szánj több figyelmet önismeretre, önfeltárásra! Okkal kényszerültünk a sok otthoni létre, mert így több figyelmet fordíthatunk önmagunkra. Tedd hát meg, tárd fel a saját érzéseidet, frusztrációidat és ne másokkal és a külvilággal legyél elfoglalva! Légy elfogadóbb másokkal! Ne próbáld meg a másikat meggyőzni a te igazadról, fogadd el, hogy az ő világában úgy van jól, ahogy ő dönt! A fókuszodat vidd a nehézségekről, félelemről egy pozitív világkép felé, a jó dolgok felé! Csinálj minden nap olyat, ami örömet okoz! Töltődj pozitív energiákkal! Hallgass komédiát, a humor, a nevetés feltölt emelő energiákkal. Tornázz, mozogj, hogy kivezesd a stresszt a testedből! Lásd, meg, hogy a cél közös, kilépni ebből a káoszból és azt csak úgy lehet, hagy összefogunk és nem széthúzunk.


Én a szívem legmélyén hiszek egy olyan világ megvalósulásában, amiben béke, harmónia, egészség és összefogás van. Amiben a média segíti az embereket és nem félelemben tartja, amiben valós megoldásokat adnak arra, hogy az amúgy öngyógyító szervezetünk hogyan állítsa vissza egészségi állapotát nagyon egyszerű, megfizethető készítmények, élelmiszerek és gyakorlatok által. Ha az emberek gondolataiban csak ebben megszületne az összefogás, hogy egy irányba menjünk, akkor ez az egész félelemben tartott manipulált rendszer úgy omlana össze, mint egy kártyavár. A kulcs a nyugalom, a szeretet és összefogás! Ébresztő!

Az életet élni, élvezni és megtapasztalni kell, nem elszenvedni és rettegésben tölteni. Te döntöd el, hogy melyiket választod! Istenadta jogunk van a szabadsághoz és az örömteli élethez, teremtsük hát meg együtt az új világot!


Ha kérdéseid vannak a témával kapcsolatban jelentkezz a Felemelő beszélgetések programhoz április 29-én 18:00-kor. A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges!


Szeretettel

Hormay Nóra

Szivárványfény ébresztő, önismereti tanácsadó


Köszönet az Unsplash fotósainak a képekért: Aditya Saxena, Vini Vinay, Yarden, Dino Reichmuth



83 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page