top of page
Keresés
  • Szerző képeHormay Nóra

TUDATOSSÁG A BÉKÉÉRT

A Szilvesztert 2 kedves barátom, 3 tomboló gyermek és egy a durrogástól félelmében folyamatosan ugató kutya társaságában töltöttem. Az egyik anyuka meg is állapította, hogy milyen érdekes, hogy a nagy zaj ellenére, bennünk béke és nyugalom volt. Azt mondják amilyen az év első napja, olyan lesz az évünk is.

Miért is mesélem el ezt? Azért, mert a mostani időszak pontosan erről szól. A világ tele van zajjal. A médiából ömlik a félelemkeltés, minden bizonytalan, az emberek elkeseredettek. „Nem volt elég a Covid helyzet, most egy háború” mondják sokan. Újra és újra igyekszem emlékeztetni az engem körülvevőket, hogy minden a tudatosságunkról szól. Minden, ami körülvesz minket azt mi emberek egyén és kollektív szinten teremtettük meg, mert meg akartunk valamit tapasztalni és fejlődni akarunk. És most a gondolati tudatosságunknak kell nagyot fejlődnie.

Tudjuk, hogy a gondolataink teremtőerővel bírnak. Aminek adjuk a figyelmet, az fog nőni, azt tápláljuk. Ha a félelemnek és a háborúnak adjuk a figyelmet, akkor azt fogjuk növeszteni, ha a békének adjuk a figyelmet, akkor azt. Itt az ideje felelősséget vállalnunk azért, ami itt zajlik a Földön. Mi döntjük el, hogy merre visz minket a tapasztalásunk, egy könnyű útra vagy egy nehezített útra. A cél minden esetben egy, az emberiséget felemelni egy szeretettel teli világba. Az viszont nem mindegy, hogy oda milyen úton jutunk el. Jogunk van a könnyű utat választani. Isteni adta jogunk van békében, egészségben és örömben élni. Ha ezt szeretnénk, akkor viszont ezt is kell tennünk. Amikor kitör egy háborús helyzet, nem az a feladatunk, hogy féljünk, hogy azonnal pánikszerűen terjesszük ennek hírét és csámcsogjunk rajta, öntsük a statisztikákat az ismerőseinkre, hanem az, hogy elfogadjuk, hogy ez valamiért most tanít minket valamire és a tudatosságunkat, belső békénket megtartva azonnal fényt és szeretetet küldjünk az érintett területre és az érintettek szívébe. Semmi más dolgunk nincs, mint példát mutatni azáltal, hogy mi békében és szeretetben vagyunk és akkor a békénk és szeretetünk átterjed másokra is. Sokan alábecsülik a csoport erejét. Ha sok magas rezgésű, szeretetben és békében élő ember árasztja a szeretetet és békét, csodákra képesek. Tegyük hát ezt! Ez a dolgunk: fényt, szeretetet és békét árasztani mindenre és mindenkire.


Ha mégis beránt egy ilyen helyzet, akkor tárd fel milyen sérülésmintát hordozol a háborús tapasztalásokból, akár családi mintázatról, akár saját korábbi inkarnációdról van szó. Légy tudatos! A félelemből emeld magad szeretetbe! Ha egyedül nem megy, kérj segítséget, keress kapaszkodót! Olyan embert, akivel kibeszélheted, mert ha már beszélsz róla elkezd kioldódni és átfordíthatod pozitív mintázatba, csak ne ragadj bele!


Sok évvel ezelőtt egy 1,5 éves képzés keretében kaptunk egy házi feladatot, hogy ültessünk el egy-egy babszemet két külön edénybe. Az egyiket kényeztessük, szeressük, a legjobb helyre rakjuk, becézgessük, a másiknak csak annyi figyelmet adjunk, amit muszáj (kapjon vizet, talajt és fényt). A két növény fejlődése között látványos volt a különbség, természetesen a szeretett növény javára. Volt köztünk valaki, akinek viszont pont fordítva történt, az a növényke fejlődött erőteljesen, amelyikre nem figyelt. Megkérdezte a tanítót, hogy lehet ez. Mire a tanító megkérdezte, hogy volt-e lelkiismeretfurdalása az elhanyagolt növény felé. A résztvevő elmondta, hogy bizony, nagyon erős lelkiismeretfurdalása volt. Ő tudattalanul ezzel táplálta a kevésbé szeretett növényt.


Mi a tanulság? Légy tudatos rá, hogy hova viszed a figyelmedet, a pozitív, szeretettel teli dolgokba, vagy a negatív, alacsony rezgésű dolgokba, mert az határozza meg az eredményt.

A legfontosabb tehát, hogy ebben a zajos világban megtaláljuk a saját csendünket, hogy megmérhessük mi az igaz és mi nem. Csak szeretetnek, egészségnek, békének, szabadságnak adjuk a figyelmünket, bármilyen ricsajt teremt is körülöttünk a világ és a manipulált média! Csak befelé figyelj, a szívedbe, hogy ott mi van. Ha ott béke és szeretet van, az előbb utóbb tükröződni fog a világodban is. Tarts ki!!! Áraszd a fényed és a szeretetet, ami benned van!

Csodás békét teremtő napokat!

Szeretettel

Hormay Nóra

Szívfény lélekébresztő, coach, önismereti tanácsadó


Ui.: Hálás köszönet Bartha Erikának, a Szívfény energia lekötőjének, aki útmutatásaival és végtelen szeretetével tanít minket arra, hogy a szeretettel teli utat járjuk minden körélmények között és a végletekig higgyünk egy békés, szeretet alapú világ megteremtésében.


Image source:

https://pngtree.com/freepng/hand-drawn-cartoon-beautiful-earth-day_5328558.html?sol=downref&id=bef

97 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page