top of page
Keresés
  • Szerző képeHormay Nóra

Mi rejtőzik a jéghegy csúcsa alatt?

Amikor egy visszatérő helyzet vagy reakció kapcsán eljutunk oda, hogy változásokat szeretnénk eszközölni, az első lépés mindig az, hogy feltárjuk, hogy mi is az a negatív program, amit a tudatalattink működtet, amitől újra és újra felszínre jön ez a helyzet. Az elménk két fő része a tudatos elme és a tudatalatti. Tekintsünk az elménkre, mint egy jéghegyre! A csúcsa a tudatos elme, ami körülbelül 10%-ot tesz ki és a vízszint alatt rejtőzik a tudatalatti, ami 90%-ban befolyásolja a reakcióinkat. A tudatalatti programjainknak sokszor nem is vagyunk tudatában, csak érezzük, hogy valami láthatatlan tényező akadályoz minket. Ha csak a tudatos elmével dolgozunk egy ilyen helyzetben, akkor nem sok eredményt fogunk elérni. Az első lépés mindig a feltárás a tudatalattiban. Miután felszínre hoztuk a negatív programot, utána tudjuk átfordítani pozitív programmá.

Azt hiszem sokan együtt tudnak érezni a szegénység, szűkösség témájával. Miért van az hogy pl. minden tudásom megvan ahhoz, hogy sikeres legyek, de mégsem tudom megteremteni az életemben a bőséget. Mi lehet a mögötte levő tudatalatti program? Számtalan opcióból itt van néhány szemléltetés végett:

- nem érdemlem meg a bőséget (értéktelennek érzem magam)

- szülőktől hallott negatív programok gyerekkorunkból Pl. Ne játssz a pénzzel, mert koszos!

- azt gondolom, ha gazdag leszek nem fognak szeretni az emberek, vagy irigyek lesznek rám

- előző életekben tett szegénységi fogadalmak (pl. apácák).

Át kell programozni az agyunkat pozitív megerősítésekkel, ahhoz, hogy a bőség beáramolhasson az életünkbe. Többek között ebben is segíthet a Szivárványfény terápia, vagy a 4 alkalmas önismereti tanfolyam. Ismerd meg korlátaidat és programozd jóvá az életedet!



36 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page